hoe ik burnout overwon, incompany lezing/workshop

van een leven van moeten
naar een leven van mogen
dat maakt het hele verschil!

een lezing over stress en burnout, met inzichten en tips
- hoe sta je beter en sterker in je werk en je leven -

stress en burnout

Stress is gevaarlijk, en niet ieder weet dat; daarom deze lezing.
Stress is geen modeverschijnsel, het is bittere ernst. Stress is niet gewoon een beetje stressy, stress is een sluipende aandoening, soms zelfs een sluipende moordenaar.
Stress is daarmee een ziekte. Een ziekte met zeer uiteenlopende en onvoorspelbare symptomen op het vlak van lichaam, gedrag, gevoel en gedachten.

Stress merk je zelf vaak niet, hoewel het ingrijpend is: het gevoel in een tredmolen te zitten, verminderde creativiteit, vervallen in standaardgedrag, verlies van levensvreugde. Bij meer stress verandert je gedrag nog een stuk meer, krijg je misschien een kort lontje, of ben je eerder bang, word je vatbaarder voor lichamelijke aandoeningen. Welke symptomen is bij ieder anders. Maar, voor je het weet glij je onopgemerkt af richting burnout:
plotseling gaat het licht uit, je kan niks meer, voelt je depressief, huilt misschien hele dagen, of bent gewoon zo oneindig moe...

Wat zit daarachter? Waarom ga ik steeds maar door? Hoe ver sta ik op deze glijdende schaal? En vooral, wat kan ik er zelf aan doen om niet af te glijden, de afgrond in?

over de trainer

Gert de Gooijer is sinds 1999 trainer en coach, met vanaf 2001 zijn eigen bureau. Zelf genas hij zo'n 11 jaar geleden van een levensbedreigende burnout. Zijn les is te zijn wie je bent, niet anders te willen zijn dan dat. Hij brengt jullie op een kwetsbare manier zijn verhaal, zonder franjes, zonder taboes; deelt wat hij aan den lijve geleerd heeft in zijn maandenlang genezingsproces. Kennis en ervaring die hij gebruikt in zijn praktijk als ervaren coach. Hij zal ook praktisch bruikbare tips geven om burnout helpen te voorkomen.

waar/wanneer

Deze interactieve lezing of workshop met utgebreide mogelijkheid tot vragen duurt twee a drie uur, afhankelijk van de wensen. Wilt u ook een dergelijke lezing in uw organisatie, of bij u in de buurt? neem dan contact op via mail. :

Lezing leven zonder stress
Home, stress-counseling en burnout begeleiding
Printbare versie lezing over stress en burnout