stress-coaching

Een stress-coach werkt gericht aan vaardigheden (competenties) en gedrag

Coaching is een zeer praktische werkvorm. Een coach gaat uit van de situatie en persoon zoals het nú is, kijkt samen met jou naar de gewenste situatie, en laat je oefenen met competenties: Nieuw gedrag en vaardigheden die helpen om beter om te gaan met situaties waarin stress opspeelt. Dit heet coping.
Vaak komen daar aspecten van persoonlijke effectiviteit bij kijken, zoals time-management, grenzen geven, nee-zeggen, communicatieve vaardigheden, enz.
In dat alles blijft de coaching heel praktisch, coping is immers hoe je in de praktijk omgaat met stressoren. Een coach geeft dus weinig inhoudelijk advies, over de inhoud van je werk, maar richt zich vrijwel alleen op het proces rondom het werk.

wanneer een (stress-) coach?

Een coach werkt dus heel praktisch aan de hoe-vraag en je leert er nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden die je helpen met coping van de stressvolle situaties.

Een coach is daarom effectief voor stress-preventie (als het nog niet zover is) of wanneer de stress niet té hoog is opgelopen én je als client een goede inschatting van je persoonlijke doelen en situatie kan maken.

Bij hevige stress spelen niet alleen praktische aspecten mee, maar ook dieperliggende aspecten van de persoon die stress heeft.

Als de stress hoger is opgelopen heb je moeilijk objectief overzicht over je eigen situatie. Er is dan meer nodig dan zuiver coaching. Dan komt counseling in aanmerking, want een counselor werkt daarnaast ook gericht aan de achtergronden van je gedrag.

een coach pakt van praktisch vragen het proces aan, coaching leert nieuw gedrag
Wat is counseling, doet een counselor
TERUG, counseling, coaching i.v.m. stress
Home, stresscounseling voor begeleiding bij burnout en stress